Intermitterend vasten: is het geschikt voor u?

Intermitterend vasten

intermitterend vasten

Gewichtsverlies kan moeilijk zijn, maar kan intermitterend vasten helpen? Dit eetpatroon, met cycli van vasten en eten, haalt de krantenkoppen omdat onderzoek bevestigt dat niet alleen wat je eet, maar ook wanneer je eet, van belang is in de strijd om gewicht te verliezen.

Tijdens intermitterend vasten gebruiken individuen specifieke perioden van eten – meestal binnen een periode van acht tot tien uur – om af te vallen, zegt Michigan Medicine-diëtiste Sue Ryskamp, ​​die patiënten ziet in het Frankel Cardiovascular Center van UM.

Het uitgangspunt achter intermitterend vasten is relatief eenvoudig, zegt ze: “Als onze insulinespiegels ver genoeg en lang genoeg dalen, zoals tijdens een vastenperiode, kunnen we vet verbranden.”

Insulinespiegels dalen wanneer een persoon geen voedsel consumeert. Tijdens een periode van vasten zorgen afnemende insulinespiegels ervoor dat cellen opgeslagen glucose als energie vrijgeven. Regelmatig herhalen van dit proces, zoals bij intermitterend vasten, leidt tot gewichtsverlies. “Bovendien resulteert dit soort vasten vaak in de consumptie van minder calorieën in het algemeen, wat bijdraagt ​​​​aan gewichtsverlies”, zegt Ryskamp.

Intermitterend vasten zorgt er ook voor dat het maagdarmkanaal kan rusten en herstellen tijdens het vasten. “Dit is wanneer je lichaam in staat is om vet dat in je cellen is opgeslagen als brandstof te gebruiken, dus je verbrandt vet in plaats van het op te slaan, wat leidt tot gewichtsverlies”, zegt Ryskamp.

Een onderzoek van Harvard laat ook zien hoe intermitterend vasten het verouderingsproces kan vertragen door gewichtsverlies, een lagere bloeddruk en een verlaagd cholesterol.

Dus, is intermitterend vasten eigenlijk gezond? Zijn er voordelen? valkuilen? Voordat u beslist of het geschikt voor u is, leest u Ryskamp’s Q&A hieronder om antwoord te krijgen op al uw ‘need-to-know’-vragen.

Veelgestelde vragen over intermitterend vasten

Hoe werkt intermitterend vasten precies?

Het dieet werkt het beste als je op een bepaald moment van de dag stopt met eten en ‘s avonds helemaal niet meer eet. Dat betekent geen tussendoortjes of tussendoortjes voor het slapengaan. Hoewel het tijdstip van eten van persoon tot persoon zal verschillen, vinden veel van mijn patiënten succes wanneer ze tussen 10.00 uur ‘s ochtends eten. en 18.00 uur

Is het een moeilijk dieet om te volgen?

Intermitterend vasten kan moeilijk zijn, maar naarmate uw lichaam zich aanpast aan een nieuwe manier om voedsel te consumeren, wordt het dieet gemakkelijker. Het algemene idee is om je meer bewust te zijn van wat en wanneer je eet. Het geeft je grenzen en grenzen die veel van mijn patiënten nuttig vinden.

Samen met intermitterend vasten promoten we dagelijkse lichaamsbeweging, vermijden we suikers en kiezen we fruit, groenten, bonen, linzen, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten.

Wat is het meest effectieve tijdvenster voor vasten?

Vetverbranding begint meestal na ongeveer 12 uur vasten en escaleert tussen 16 en 24 uur vasten.

Hoeveel dagen per week wordt dit vasten aanbevolen?

Doorgaans vasten mensen maximaal 16 uur per dag. Dit wordt meestal gedaan door ‘s ochtends het ontbijt over te slaan na het eten van de laatste maaltijd van de dag op de vorige dag. Er is ook een patroon van intermitterend vasten waarbij je tot twee keer per week 24 uur zonder eten moet.

Hoeveel mag ik eten tijdens de eetperiode?

Als het uw doel is om af te vallen, streef dan naar een calorieniveau dat een gewichtsverlies van één tot twee pond per week ondersteunt. Om een ​​pond per week af te vallen, moet je gemiddeld 500 calorieën per dag kwijtraken.

Zijn er bepaalde dranken die tijdens de vastenperiode moeten worden geconsumeerd?

Water en veel. Als u van plan bent om te vasten, zorg er dan voor dat u veel vocht binnenkrijgt tijdens de uren dat u geen vast voedsel eet. Groente-, kippen- of bottenbouillon kan ook worden geconsumeerd. Frisdrank en dranken die cafeïne bevatten, moeten worden vermeden.

Zijn er naast gewichtsverlies nog andere voordelen aan intermitterend vasten?

Naast een verminderd lichaamsgewicht kan dit vasten helpen het cholesterol te verlagen, de glucoseregulatie te verbeteren, het levervet te verminderen en de bloeddruk te verbeteren. Patiënten vertellen me dat ze een groter uithoudingsvermogen, een betere motorische coördinatie en een betere slaap hebben. Eten volgens uw circadiane ritme (dag eten/nacht slapen) bevordert de diepe slaap. Studies hebben ook aangetoond dat vasten, wat leidt tot caloriebeperking, de levensduur van zelfs gezonde mensen verlengt. Studies suggereren ook dat vasten de tumorgroei kan verminderen en herhaling van borstkanker kan helpen voorkomen.

Betreft het het tellen van calorieën?

Niet per se, maar als je snacks voor het slapengaan weglaat en langere tijd zonder eten gaat, zal je aantal calorieën afnemen. Als u een overwegend plantaardig dieet volgt, consumeert u ook voedingsmiddelen die van nature minder calorieën bevatten.

Wie heeft het meeste baat bij intermitterend vasten?

Intermittent fasting is niet voor iedereen weggelegd. Voor personen die moeite hebben gehad om af te vallen, is dit een ander hulpmiddel om in hun gereedschapskist te hebben. Uiteindelijk gaat het om de levensstijl van een persoon en de keuzes die hij maakt. Ze moeten de opties afwegen en beslissen: “Wat gaat voor mij werken?”

Zijn er bepaalde medische aandoeningen waarbij intermitterend vasten moet worden vermeden?

Mensen met een broze diabetes, mensen met een voorgeschiedenis van eetstoornissen zoals anorexia en boulimia en zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, mogen niet proberen te vasten tenzij ze onder nauw toezicht van een arts staan.